Webwinkel en Detailhandel

Verontrustend nieuws voor winkeliers en middenstanders in winkelcentra in Nederland?

 

Volgens onderstaand artikel in het Haarlems Dagblad is het tijd om het nieuwe winkelen ook in uw bedrijf in te voeren.

'Stijging leegstand centrum dreigt'

'Winkelier moet roer omgooien'

Door CARLO NIJVEEN

Haarlem - In de Haarlemse binnenstad dreigen flink wat winkels te verdwijnen, wanneer lokale ondernemers niet snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Dat stelt Laurette van Halen van de Kamer van Koophandel. "Haarlem behoort nog steeds tot de top 3 van winkelcentra in de Randstad. Maar er is wel iets aan de hand. De Omzet van de plaatselijke winkels is de afgelopen jaren aanzienlijk terruggelopen. Ook daarom moeten we oppassen dat er in Haarlemse winkelstraten niet meer gaten zullen vallen", aldus de Kamer van Koophandel adviseur.
  Om het tij te keren, wordt volgende week maandag een speciale 'bewustwordingssessie' gehouden onder de noemer Retail2020: Het Nieuwe Winkelen. De bijeenkomst wordt gehouden in Hotel Die Raeckse aan de Raaks in Haarlem.
  Van Halen: "Gezien de cijfers uit een zogenoemd koopstromenonderzoek dat vorig jaar is gehouden, kunnen winkeliers het zich niet permitteren te gaan zitten slapen. Ze zullen zich bijvoorbeeld moeten oriënteren op het gebruik van smartphone-applicaties. Een andere gewenste verandering? Een heleboel winkels blijken nog geen eigen website te hebben. Dat is een van de manieren om in te spelen op het veranderende koopgedrag."
  Voorzitter Fred Hessels van Winkeliersvereniging City Haarlem is het met Van Halen eens. "Ondernemers moeten niet alleen een site hebben maar ook een webshop. Zo kan een combinatie ontstaan tussen fysiek en virtueel winkelen."

Zandvoort

Kamer van Koophandel-adviseur Van Halen benadrukt dat de bijeenkomst in het Haarlemse Hotel Die Raeckse ook bedoeld is voor ondernemers in omliggende plaatsen. "In Zandvoort staan bijvoorbeeld relatief veel winkelpanden leeg. Een aanzienlijk aantal inwoners van die gemeente doet aankopen nu nog in de plaatselijke winkels. Maar als deze Zandvoorters er in de toekomst voor zouden kiezen via internet artikelen aan te schaffen, kan dat een extra nadelig effect hebben op de lokale winkelleegstand. "
   "Ook in Heemstede, met name op de Binnenweg, hebben ondernemers het moeilijk. Zij en andere winkeliers zullen moeten nadenken over nieuwe ontwikkelingen en de manier waarop zij hun bedrijf presenteren. Het winkelen moet veel meer een beleving worden, in plaats van een winkel binnelopen, eventueel iets kopen en direct weer vertrekken."

 Bron: Haarlems Dagblad / Maart 2012 / De bijeenkomst is inmiddels geweest!

 

 


Copyright © 2015 Digiwinkel. Powered by Digiwinkel  RSS New Producten Feed   Uw ipadres is: 54.227.82.149

Parse Time: 0.656 - Number of Queries: 413 - Query Time: 0.17097624153137